dimarts, 2 de juny del 2009

LA SENYORA DE SADE de Yukio Mishima


Avui us faig una doble recomanació.
Us recomano l'obra La Senyora de Sade, amb una posada en escena i una interpretació impecables, dignes del millor teatre professional.
L'obra de Yukio Mishima relata una ficció basada en una realitat: com la dona del marquès, la seva mare, la seva germana i dues dones del seu entorn social, viuen uns escàndols sexuals protagonitzats pel Marquès de Sade, que marquen la vida de tots.
Els personatges són tots dones i la interpretació és impecable, tenint en compte que dos personatges femenins estan interpretats per dos actors, el vestuari i el maquillatge estan molt ben resolts.
La recomanació és doble, ja que a més de l'obra, us recomano la companyia que l'interpreta: La Funcional Teatre de Figueres.
Hem vist dues obres més interpretades per aquest grup, totes molt bones, ben interpretades i amb una molt bona posada en escena:

Dansa d'agost de Brient Friel, de la qual també us recomano la pel·lícula, amb el mateix títol, dirigida per Pat O'Connor i

Hotel Sorrento de Hannie Rayson

Totes tres obres les hem vist a la Sala La Planeta, una sala ideal per les seves dimensions, ja que fa que sentim el teatre més proper.
Tornant a La Marquesa de Sade, la posada en escena a La Planeta va ser sorprenent per la disposició de l'escenari a l'hora que valenta i amb un resultat molt positiu; es va disposar l'escenari al mig dels espectadors, situant unes files de seients just al darrera seu, així vivies d'una manera molt propera la seva interpretació.
Si teniu ocasió, no us perdeu aquesta obra ni les properes de La Funcional:

http://www.lafuncionalteatre.com/o/obres.php?id=41

I per escoltar, el ball de la pel·lícula: El Ball d'agost (Dancing at Lughnasa)