dissabte, 31 de gener del 2009

PASSEJANT PER LA TERRA ALTA

Arribant la primavera
Foto d'
en Gerard Puigmal



Foto feta per en Gerard a Vall de Roures (Valderobles) durant les festes de Nadal en una sortida que vam fer a les terres tarragonines, en ple hivern i amb neu a bona part de Catalunya.

Us recomano una estada al poble d'Horta de Sant Joan, a la Terra Alta, on hi ha uns hostals molt acollidors i des d'on es poden fer diverses visites:

Els Ports de Tortosa-Beseit, els pobles de Beseit, Arnes, amb els seus carrers estrets, Vall-de-Roures amb el seu nucli històric, el Matarranya, arribar-se a Morella, els camps d'ametllers i oliveres,...

Per més informació:
http://www.ebreguia.com/patrimoni/parcsnaturals.htm


M'agrada anar a visitar els pobles antics i buscar el seu safareig públic i pensar en les dones que llavors ho tenien tan dur per rentar la roba en aquests safarejos amb l'aigua tan freda i el pes de la roba. Com el safareig de Beseit i el de Vall-de- Roures, a la comarca del Matarranya, allà en diuen llavadors.

Safareig públic de Beseit
Foto d'en Gerard Puigmal

Des de la mateixa Horta de Sant Joan es pot agafar la Via Verda,
aquesta ruta transcorre per un tram de ferrocarril fora de servei que unia les poblacions de La Puebla de Hijar i Tortosa, creuant la serra de Pàndols fins arribar a l’Ebre. El tram recuperat que passa per la comarca és de 23,6 Km, parteix des del pont del riu Algars i travessa els termes d’Horta de Sant Joan, Bot, Prat de Compte i el Pinell de Brai.

Per escoltar:



Si podeu, aneu a escoltar els Antònia Font en directe amb The New Royal Cuatro Quesos Philharmonic Orchestra. , en surts ple d'energia positiva.